Gratis Proefles
Wil je meer informatie of een gratis proefles? Bel dan nu naar 06 - 211 510 36 of 038 - 422 22 33

De pianoles

pianospelen_voor_kinderen.jpg

Bij pianospelen is belangrijk dat je de goede noten speelt, maar nog belangrijker is hoe je die noten speelt.
Want als je piano speelt, wil je iets overbrengen. Je vertelt als het ware een verhaal met je instrument. In de pianoles zullen we dus veel aandacht besteden aan de manier waarop je speelt en wat je wilt uitdrukken.

 

 

Jezelf uitdrukken met de piano

Om je te kunnen uitdrukken met de piano, is het nodig dat je begrijpt wat je speelt. Vergelijk het met een acteur: als een acteur goed wil toneelspelen, is het belangrijk dat hij begrijpt waarom zijn karakter dingen zegt en doet. Voor goed pianospelen geldt hetzelfde: het is belangrijk dat je ontdekt wat er in een muziekstuk gebeurt en waarom dat gebeurt.

 

Muziek beter begrijpen

Daarom zullen we tijdens de les meer doen dan alleen maar het ene na het andere liedje instuderen. Je gaat ook eens een nieuw stukje improviseren, of je gaat juist luisteren naar muziek, of je probeert verschillende speelstijlen uit. Je ontdekt hoe een bepaald werk in elkaar steekt en kunt de verschillende elementen van een muziekstuk op het gehoor onderscheiden. Zo wordt het gemakkelijk voor je om muziek beter te begrijpen.


Pianoles_voor_kinderen.JPGSpeels en gevarieerd

Noten en ritmes leer je op een speelse en natuurlijke manier.
Techniek dient er slechts voor om je expressie te vergemakkelijken.
En voor je gezondheid letten we natuurlijk ook op een juiste pianohouding, om te voorkomen dat je ergens spierpijn krijgt.Dit alles resulteert in onderhoudende en stimulerende lessen. En het materiaal waar je thuis mee aan de slag gaat, is al even gevarieerd.


Creativiteit

Zo worden je nieuwsgierigheid en creativiteit steeds geprikkeld.
Met als resultaat dat de piano het instrument wordt van jouw persoonlijke expressie.