Gratis Proefles
Wil je meer informatie of een gratis proefles? Bel dan nu naar 06 - 211 510 36 of 038 - 422 22 33

Piano-onderhoud

Om optimaal te genieten van je piano en van wat je in de pianoles hebt geleerd, is het aan te raden je piano goed te onderhouden.

 

Pianostemmer

Gratis_tips_voor_pianospelen.jpgJe kunt je piano op stemming houden door hem regelmatig te laten stemmen, gemiddeld twee keer per jaar.
De meeste pianowinkels hebben een of meer pianostemmers in dienst. Wanneer je een piano koopt, bieden de meeste pianowinkels je automatisch de diensten van hun pianostemmer aan. Je hebt natuurlijk altijd de vrijheid om een andere pianostemmer te nemen.

Ook voor reparaties en het vervangen van snaren kun je terecht bij je pianostemmer. Hier vind je de telefoonnummers van pianostemmers in de regio Zwolle.   

gratis_proefles.jpgHet onderhoud aan de vleugel en piano van Pianopraktijk Zwolle wordt gedaan door Erik van der Heide. Hij heeft zijn opleiding gevolgd bij Steinway in Duitsland en is onder meer de huisstemmer van het ArtEZ Conservatorium .

 

 

 

 

Op dit filmpje zie je Erik van der Heide aan het werk aan de vleugel en piano van Pianopraktijk Zwolle

Credits: het nummer dat je Annemarie op de achtergrond hoort spelen is 'Song for Helen' van David Lanz. Voor meer informatie over zijn geweldige pianomuziek ga naar http://www.davidlanz.com

 

Luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid in de kamer verlengt het leven van je piano. Het is het beste als die tenminste 45% bedraagt. Er zijn apparaten in de handel die automatisch voor een juiste luchtvochtigheid zorgen, zoals Boneco en Stadler Form. Een goede luchtvochtigheid in huis is bovendien gezond voor jezelf, voorkomt statische elektriciteit en is goed voor houten meubilair en vloeren.