Gratis Proefles
Wil je meer informatie of een gratis proefles? Bel dan nu naar 06 - 211 510 36 of 038 - 422 22 33

Sitemap

​Hieronder staan alle pagina's van deze site met een korte beschrijving.

Welkom

Welkom bij Pianopraktijk Zwolle!

Pianopraktijk Zwolle wil dat jij vanaf de allereerste les plezier beleeft aan het pianospelen! Probeer het uit met een gratis proefles. De pianopraktijk is gevestigd in Zwolle-Zuid en wordt gerund door pianodocente Annemarie.

De pianoles

De pianoles

Pianospelen is meer dan alleen de goede noten spelen. De piano is ook het instrument voor jouw persoonlijke expressie. Tijdens je pianolessen bij Pianopraktijk Zwolle leer je op een speelse en stimulerende manier hoe je jezelf kunt uitdrukken in de muziek.

Gratis les

Pianospelen iets voor jou? Ontdek het zelf! Neem contact op voor een gratis en vrijblijvende pianoles. Bel 06 - 211 510 36 of laat een berichtje achter op de voice-mail van 038 - 422 22 33.

Video’s

Video-impressies laten zien op welke manier er pianoles wordt gegeven aan kinderen, jongeren en volwassenen

De docente

Als je pianoles neemt, is het heel belangrijk wie jouw pianodocent is. Natuurlijk wil je meer voor weten over ervaring, achtergrond en kwalificaties. Hier lees je meer over jouw pianodocente bij Pianopraktijk Zwolle, Annemarie.

De leskamer

Als je pianoles hebt bij Pianopraktijk Zwolle, speel je op een prachtige concertvleugel van het merk Schimmel. Je kunt je auto gratis parkeren op de royale parkeergelegenheid.

Extra activiteiten

Als je pianoles hebt bij Pianopraktijk Zwolle kun je gratis deelnemen aan de voorspeelavonden die we organiseren. Ook kun je deelnemen aan examens om een diploma te halen. Deelname is vrijwillig.

Piano kopen?

Als je op pianoles gaat, heb je ook een piano nodig om thuis te kunnen oefenen. Er zijn veel mogelijkheden: een digitale piano kopen of een akoestische, een tweedehands piano kopen of een nieuwe. Of toch maar een piano huren? Waar moet je op letten? Wat zijn redelijke prijzen? Op deze pagina vind je allerlei tips.

Piano-onderhoud

Om optimaal van te genieten van je piano en van wat je in de pianoles hebt geleerd, is het aan te raden je piano regelmatig te laten stemmen. Het op peil houden van de luchtvochtigheid in je kamer verlengt de levensduur van je piano. Lees hier de tips!

Bladmuziek voor piano

Voor je pianoles heb je af en toe nieuwe muziekboeken of bladmuziek nodig. Je kunt muziekboeken kopen, lenen en downloaden. Hier vind je tips en adressen!

Online les

Gratis online pianoles

Krijg gratis online pianoles met deze tips en trucs over zithouding, spelen met akkoorden, gebruik van het pedaal, effectief oefenen en noten lezen.

De beste zithouding

Wat is eigenlijk de beste zithouding aan de piano? En hoe houd je je handen? Lees hier de tips.

Het klavier

Vind je weg op het klavier en leer hier de namen van de toetsen.

Noten leren lezen

Wil je noten leren lezen? Wil je weten hoe je de noten op de piano kunt vinden voor je pianoles? Op deze pagina vind je de antwoorden!

Noten oefenen

Noten leren lezen kost tijd. Het duurt echt wel een poosje voor je vlot noten kunt lezen. Dus hou vol als het even wat langer duurt! En lees deze tips om noten te oefenen zodat je sneller leert noten lezen.

Tips voor effectief oefenen

Goed piano leren spelen kost tijd. Je hebt vast het liefst dat de tijd die je aan het oefenen aan de piano besteedt, ook effectief en nuttig is. Daarom vind je hier tips die je helpen om zoveel mogelijk resultaat te halen uit zo weinig mogelijk inspanning!

Het pedaal

Lees hier hoe en wanneer je het pedaal van je piano gebruikt tijdens het pianospelen.

Pianospelen met akkoorden

Akkoorden worden overal in de muziek gebruikt, Daarom heb je er veel gemak van als je wat van akkoorden weet. Hier lees je meer over hoe je een akkoord gemakkelijk opbouwt aan de hand van de toetsten op de piano.

Omkeringen van akkoorden

Een akkoord kan op allemaal verschillende manieren en in allemaal verschillende combinaties voorkomen. Wanneer de grondtoon van het akkoord niet tevens de onderste toon is, is er sprake van een omkering of inversion.

Meer akkoorden

Naast het grote en kleine akkoord, zijn er nog een paar drieklanken die regelmatig voorkomen. Daarnaast zijn er ook enkele veel voorkomende vierklanken, oftewel septiemakkoorden. Hier lees je hoe je die akkoorden op de piano speelt.

Akkoorden toepassen

Een uitleg over akkoordsymbolen met een voorbeeld uit het nummer Skyfall van Adele. Tips voor hoe je op een creatieve manier met akkoorden kunt pianospelen.

Reacties

Reacties

Wat vinden andere leerlingen van de pianolessen bij Pianopraktijk Zwolle en pianodocente Annemarie van Gelder? Lees hier hun ervaringen en laat ook zelf een reactie achter!

Praktische info

Tarief

Bij Pianopraktijk Zwolle krijg je wekelijks en individueel een half uur pianoles. In een volledig jaar is het tarief 69 euro per maand. Je kunt starten en opzeggen per kalendermaand.

Contact

Wil je meer informatie of een gratis proefles? Bel dan nu naar 06 - 211 510 36 of 038 - 422 22 33

Vakanties

Tijdens vakanties en op feestdagen worden er geen pianolessen gegeven. Vind hier de vakanties en feestdagen voor het lesseizoen 2019-2020

Contact

Contact

Wil je meer informatie of een gratis proefles? Bel dan nu naar 06 - 211 510 36 of 038 - 422 22 33